Издателство Дамян Яков
БългарскиEnglish
Разширено търсене
Търси
В цъфналата ръж Автор: Робърт Бърнс Обича ме, не ме обича Автор: Дамян Дамянов В нощите лунни Автор: Сергей Есенин Рубайят Автор: Омар Хайям Любовни тайни Автор: Сборник Шедьоврите на световната любовна лирика! Сонети Автор: Уилям Шекспир
damyan yakov начална страница
Нови книгиКнигиАвториАкцентиЗа издателствотоСъбитияОтзивиКнижарнициКонтакти
Начало / Събития / Представяне на “Приказка за малък Мечо...” в Пловдив
Царството на славяните - Мавро Орбини
Представяне на “Приказка за малък Мечо...” в Пловдив
На 9 март в Пловдив бе представена детската книга “Приказка за малък Мечо или кога Зайо спи зимен сън”. Любезен домакин на срещата беше клуб “Петното на Роршах” , който осигури отлична среда за продължителния и плодотворен разговор на автора и издателя с читатели и почитатели на съвременната българска литература. 

Като представител на авторския тандем Сираков – Паунов, Асен Сираков започна многобройната публика с приключенията на малък Мечо и приятеля му Зайо.
За читателите беше интересно как така известният радио и телевизионен водещ е сменил тематичните си предпочитания и вместо злободневието на деня е избрал стихотворната форма за беседа с почитателите си. И как така известният художник и преподавател н Националната художествена академия Виктор Паунов е натопил четка в чудесата на зимната гора и приключенията на единствените “трима будни луди посред зима”.

Издателят Дамян Яков разказа за мястото на детските книги в издателската си програма и представи основните авторски и тематични поредици. За телевизия “Пловдив” той даде пространно интервю, отговори на многобройните въпроси за проблемите на българската книга и книжния пазар в момента и обеща издателството да гостува по-често на своите пловдивски приятели.

< назад към всички събития

галерия

 
damyan yakov начална страница
Нови книгиКнигиАвториАкцентиЗа издателствотоСъбитияОтзивиКнижарнициКонтакти

Търговски салон на издателство „Дамян Яков“:
гр. София 1528, бул. "Искърско шосе" №19, КНИЖНА БОРСА БОЛИД
e-mail: office@damyanyakov.com; borsa@damyanyakov.com
тел. 0888 671 574

Партньори
store.bg   Хеликон