Издателство Дамян Яков
БългарскиEnglish
Разширено търсене
Търси
В цъфналата ръж Автор: Робърт Бърнс Обича ме, не ме обича Автор: Дамян Дамянов В нощите лунни Автор: Сергей Есенин Рубайят Автор: Омар Хайям Любовни тайни Автор: Сборник Шедьоврите на световната любовна лирика! Сонети Автор: Уилям Шекспир
damyan yakov начална страница
Нови книгиКнигиАвториАкцентиЗа издателствотоСъбитияОтзивиКнижарнициКонтакти
Начало / Събития / Мавро Орбини - Царството на славяните
Царството на славяните - Мавро Орбини
Мавро Орбини - Царството на славяните
След публикуването на фототипното издание на “ЦАРСТВОТО НА СЛАВЯНИТЕ” през 2009 г. издателство “Дамян Яков”, отново в партньорство със Столична библиотека, реализира пълния превод на книгата и нейното представяне на българския читател.

За книгата, от която започва Паисий - "Царството на славяните" на Мавро Орбини, вижте видео в "Денят започва в библиотеката” по БНТ, от 1 ноември 2012

Царството на славяните - Мавро Орбини

Преводачи на текста от староиталиански са г-н Симеон Тодоров и г-жа Елица Попова. Г-н Тодоров е известен преводач с изключително богат опит в превода на исторически текстове от италиански от 17-19 в., командор на високия орден “Звезда на италианската солидарност” на Република Италия,  а г-жа Попова е млад лингвист и учен, занимаващ се със сравнително езикознание, с доказани качества и умения на преводач от романски езици.

При подготовката на текста за печат бе извършена огромна изследователска работа. Бяха проучени повече от 1900 имена, географски названия и исторически събития, за които говори авторът.  

Отговорен редактор на проекта е доц. д-р Пенка Ватова.

Aвтори на встъпителните статии са проф. Надежда Драгова и проф. Джузепе Дел Агата, познавач и изследовател на делото на Мавро Орбини, преподавател в университета в гр. Пиза.

Българското издание излиза от печат на 1 ноември 2012 г., в деня на българските будители и в годината, в която се навършват 250 години от паисиевата “История славянобългарска”.

Изданието ще бъде представено на 01 ноември от 16.00  часа в мраморното фоайе на Столична библиотека.

За автора и книгата ще говорят проф. Надежда Драгова и проф. Джузепе Дел’Агата.

 

Ще бъдем на "Алея на книгата" от 22 до 29 юли в Бургас, а от 3 до 12 август във Варна.
По време на посещението ни в Бургас, любимият на поколения българи поет и певец - Михаил Белчев ще раздава автографи на щанда на издателството. Очаквайте информация за деня и часа на неговото посещение.
Заповядайте
< назад към всички събития
 
damyan yakov начална страница
Нови книгиКнигиАвториАкцентиЗа издателствотоСъбитияОтзивиКнижарнициКонтакти

Търговски салон на издателство „Дамян Яков“:
гр. София 1528, бул. "Искърско шосе" №19, КНИЖНА БОРСА БОЛИД
e-mail: office@damyanyakov.com; borsa@damyanyakov.com
тел. 0888 671 574

Партньори
store.bg   Хеликон